Linux Mint 14

Indiferent cât de mult vă place o distribuție linux, este dovedit faptul că uneori un derivat al acelei distribuții linux poate fi mai atractiv pentru utilizatori. Acel caz este dovedit pentru distribuții linux precum Mageia derivat Mandriva dar și pentru Linux Mint, un derivat Ubuntu. Pe data de 20 noiembrie, Clement Lefebvre a anunțat lansarea oficială a Linux Mint 14, nume de cod Nadia.

Linux Mint 14 este bazat pe Ubuntu 12.10, astfel că este indicat să citiți notele de lansare are sistemului de operare pe care se bazează. După ce ați citit notele de lansare ale Ubuntu 12.10, ignorați cam tot ce ține de interfață grafică, stres legat de intimitate, lipsa Synaptic și luați la cunoștiință câteva elemente specifice Linux Mint 14:
– pentru a rula versiunea 14 sub arhitectura pe 32 de biți este necesar să aveți un procesor care să suporte PAE
– Mate versiunea 1.4
– Cinnamon versiunea 1.6
– îmbunătățiri ale managerului de pachete prin folosirea unui client apt prorpiu Linux Mint

Mai multe detalii despre Linux Mint 14 Nadia pot fi aflate din notele de lansare sau din cadrul paginii dedicate elementelor de noutate versiunii nou lansate. Pentru a descărca Linux Mint 14 folosiți singurul mirror disponibil pentru români și anume cel creat de ServerHost, localizat în București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *