Linux in Romania

In posturile mele anterioare v-am adus la cunostiinta faptul ca in Romania exista numeroase comunitati ale utilizatorilor de linux reprezentate prin forumuri sau grupuri de discutie. Faptul ca ele exista inseamna ca linuxul castiga teren si in tara noastra. Pentru orice incepator existenta unei comnunitati specifice in tara de origine(cazul de fata Romania) este un lucru destul de important. Incepator ca si voi m-am bucurat sa vad ca exista o comunitate romaneasca a distributiei linux pe care eu o folosesc.
Navigand pe internet, folosind motorul de cautare Google pot spune ca urmatoarele comunitati sunt cel mai bine conturate(in viziunea mea desigur):
Ubuntu Romania
Mandriva Romania
Fedora Romania
openSUSE Romania
Linux Mint Romania

Acestea sunt cateva dintre ele, usor de localizat datorita site-urilor pe care le au. Mai exista si alte comunitati care nu si-au creat site-uri proprii dar care sunt prezente pe forumurile generale precum Softpedia. Cu aceasta ocazie va invit sa va lasati semnatura pe harta de utilizatori linux din Romania pe care am creat-o folosind Google maps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *