Kiwi Linux revine

Avand in vedere ca este singura distributie linux dedicata special romanilor, am fost si eu curios sa aflu ce se mai intampla cu ea, deoarece de mai bine de un an nimic nou nu s-a mai auzit. Ca orice loc bun de inceput am folosit blogul distributiei dar nici o informatie care sa ma incante.
Ca orice internaut, folosirea motorului de cautare Google va poate scapa de stres atunci cand cautati ceva. Zis si facut, dupa o cautare folosind cuvintele cheie “kiwi linux” am ajuns la acest site. Dupa citirea informatiilor de pe site pot spune ca Firma Startx este cea care se ocupa de distributia linux Kiwi Linux. Deoarece credem ca folosirea si raspandirea open source este benefica utilizatorilor individuali si societatii in ansamblu, dezvoltam, intretinem si asiguram suport pentru o varianta de Linux bazata pe Ubuntu si adaptata pentru Romania numita Kiwi. Este disponibila gratuit, stabila si usor de folosit.
Dupa ce am trimis un mail la adresa specificata la contact, am aflat din partea unui dezvoltator al distributiei ca timpul a fost o problema ceea ce a dus la amanari (pentru cine nu este, nu-i asa?), dar asa cum se stie speranta moare ultima… din lipsa de timp au fost amanate ultimele versiuni dar sper sa fie o lansare in august bazata pe Ubuntu 10.4.1… asa ca tot ce ne ramane este sa asteptam si sa vedem ce ne ofera urmatoarea versiune de Kiwi Linux
Din partea mea, multa bafta dezvoltatorilor ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *