Novell de vanzare !

Asa cum Ubuntu este sprijinit de Canonical, openSUSE este sprijit de Novell. Diferenta dintre cele doua companii este ca una isi va schimba “patronii”… da Novell este de vanzare. Desi am auzit acest lucru de ceva vreme am zis sa las timpul sa treaca poate poate se mai schimba ceva.

Timpul a trecut si Novell este inca de vanzare. Ce inseamna asta pentru utilizatorii de openSUSE? Pai cam acelasi lucru ce s-a intamplat si utilizatorilor de Mandriva, stres si nesiguranta. Astfel pot spune ca pe deoparte utilizatorii de openSUSE vor avea de suferit precum si utilizatorii suitei de programe Mono. Din ce am gasit pe Google pot spune ca procesul de vanzare inca nu este incheiat si ca Novell asteapta clienti. Dintre clientii pe care personal ii prefer ar fi: IBM, HP sau Dell. Desigur ca ai nu se poate vorbi de o achizitie din partea Microsoft sau companiilor partenere care privesc si in directia unui alt gigant Google. Din dorinta de a nu ma intinde prea mult va ofer aceste doua linkuri care sper sa va ajute sa realizati cum sta treaba: link1 si link2.

Ce ne ofera viitorul?
In cea mai pesimista cale, nimic bun, instabilitate si nesiguranta asa cum am zis la inceput, pentru ca momentan nimeni nu stie cine va fi castigatorul acestei vanzari. Din punctul meu de vedere, si mai ales din cauza crizei economice care inca isi mai face simtita prezenta, aparitia unui noi partener alaturi de Novell ar fi cea mai buna cale, avand un efect cat mai mic asupra utilizatorilor de openSUSE si Mono. Daca doriti sa va exprimati o opinie va pot oferii doua adrese: forumul openSUSE si forumul Companiei Novell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *