Jurnal de gamer: Far Cry 5

După ce am naufragiat pe o insulă sfâșiată de conflicte în Far Cry 3 și am descoperit în Far Cry 4 că am origini asiatice, lumea pur și simplu se duce de râpă în Far Cry 5. Acțiunea poveștii din Far Cry 5 se desfășoară în America, mai precis în Montana într-un ținut numit ”Hope”… pardon ”Sinner” Country. În rolul principal se află un ofițer de poliție care este implicat în cadrul conflictului dintre Rezistență și Cultiști, scopul fiind acela de a elibera ținutul de sub controlul Familiei Seed.

Totul este o adevarată telenovelă aici marca Ubisoft, dar provocarea este pe măsura poveștii. Ținutul controlat de Familia Seed este divizat între membrii săi, scopul final fiind eliminarea lui Joseph Seed, cunoscut drept ”tatăl”. Jocul oferă un mic tutorial, nu foarte detaliat dar îndeajuns cât să vă contureze o idee despre ce trebuie făcut. După ce am eliberat insula lui Dutch am putut să mă orientez către una dintre regiunile controlate de frați, respectiv să aleg dintre John Seed, Jacob Seed sau Faith Seed.

Am ales regiunea controlată de John Seed și în cele din urmă după ce am finalizat misiunile principale și câteva secundare am putut ”contura” o mică strategie. Nu știu ce importanță are prima zonă aleasă, dar este indicat să încercați să parcugeți misiunile principale ca să găsiți printre altele aliați și în același timp să realizați misiuni secundare ca să faceți rost de bani. În joc banii vă permit achiziția de arme, muniție, vehicule dar și elicoptere.

Încă nu am terminat jocul, am ales zona controlată de Faith Seed drept următor pas, dar faptul că am putut obține resurse din prima zona eliberată, mi-a permis să achiziționez un elicopter (ce credeați…) cu care să patrulez regiunea și să fac atacuri plus o armă (cu amortizor desigur) care să îmi permită tragerea de la distanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *