Jurnal de gamer: Dying Light

A trecut ceva timp de când nu am mai vizitat un joc din genul horror. Ultima dată când am jucat ceva, am terminat Dead Island și Dead Island Riptide, iar impresia la acel moment despre cele două jocuri a fost bună. Acum am abordat Dying Light, folosind platforma de gaming Geforce Now conectat la Steam, căci resursele necesare rulării jocului depăsesc configurația hardware a calculatorului meu. Ca și în cazul jocurilor Dead Island și Dead Island Riptide, dezvoltatorul este același Techland.

Dacă sunteți în situația mea, o să fiți tentați să comparați Dying Light cu Dead Island Riptide din simplul motiv că vorbim despre un joc de tip survival (supraviețuire), dar asemănările se opresc aici, părerea mea desigur. Jocul Dying Light modifică interacțiunea jucătorului cu mediul înconjurător, transformând noaptea într-un mod diferit, oamenii devenind cei vânați, inferiori în fața celor infectați și transformați. În ”tablou” se mai adaugă și faptul că mai există supraviețuitori care nu împărtășesc aceleași motive de a coexista și astfel povestea este generată.

Încă nu am terminat acest joc, dar mi-am permis să scriu acest articol prin care să lansez o recomandare pentru cei care doresc să încerce Dying Light. Dacă dificultatea jocului vi se pare mare uneori, trebuie să luați în calcul faptul că uneori nu ajunge să ai o armă puternică… mult zgomot atrage asupra voastră și mai mulți infectați. Spor la joc ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *