Amazon Prime Video și Windscribe

Platformele de streaming precum Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO, sau Hulu există de ceva timp, dar până de curând niciuna nu mi-a stârnit interesul. Sunt fan al emisiunii in format vechi a Top Gear și ca mulți alții când am aflat de emisiunea numită The Grand Tour de pe Amazon, pot spune că atunci am început să țin cont de care platformă de streaming mă pot ”lipi”.

Amazon Prime Video sau mai pe scurt Prime Video a fost alegerea mea și nu din cauza filmelor artistice care pentru România sunt în număr mai mic, opțiunea de Rent/buy fiind de asemenea indisponibilă, ci pentru câteva seriale care merită să fie urmărite. Ca să vă faceți o idee despre câteva seriale menționez aici: The grand tour, The man in the high castle, The Boys chiar și Star Trek Picard. Platforma mai oferă și altele dar pe moment cel puțin pentru mine cele menționate sunt suficiente. O altă chestie care ma făcut să aleg Prime Video a fost calitatea streaming-ului, care la Netflix era influețată de tipul abonamentului ales. Prime Video poate fi accesat din browser, instalat ca și aplicație pe Windows 10 sau desigur pe Android.

Și care este treaba cu Windscribe? Răspunsul la această întrebare este destul de simplu: Windscribe oferă servicii de tip VPN, atât sub forma unui abonament gratuit ce oferă 10 GB de date (util pe un smartphone) dar și contra-cost, un mare plus fiind opțiunea de personalizare a abonamentului prin alegerea decât a unor anumite locații: United States, United Kingdom, Germany, Romania și desigur opțiunea Unlimited Data. Momentan sunt la versiunea gratuită dar traficul de date inclus mi-a ajuns cât să testez folosirea Prime Video cu conexiunea către America oferită de Windscribe.

Utilizarea unui serviciu VPN nu este obligatorie dacă sunteți mulțumiți de ceea ce oferă catalogul pentru România al Prime video, vizionare plăcută vă doresc :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *