Jocuri, jocuri si iar jocuri

Vara este inca in toi si daca v-ati plictisit de munca fie ca este vorba de un job sau de o contributie la vreo distributie linux, va puteti relaxa cu niste jocuri. Nu trebuie sa va agitati prea tare. Roadele muncii voastre se vor vedea fie pe 2011-08-29 cand apare Mandriva Linux 2011, pe 2011-10-13 cand apare Ubuntu 11.10, pe 2011-10-25 cand apare Fedora 16 sau pe 2011-11-10 cand apare openSUSE 12.1 si asa mai departe. In trecut cu totii ne bucuram de jocurile ce veneau adesea sub forma unor kituri de cateva sute de Mb; astazi ele ajung sa aiba cativa Gb. De cele mai multe ori utilizatorul se loveste de problema cerintelor hardware si astfel se vede nevoit sa caute alternative si ajunge sa incerce jocurile de browser.

Industria jocurilor de browser a cunoscut o adevarata explozie, in zilele noastre fiind amplificata si de retelele de socializare care fie promoveaza jocurile proprii sau au parteneriate cu firme care se ocupa de asa ceva. De asemenea jocurile acopera tot spectul de utilizatori de la copii pana la adulti. Din ce am putut vedea cele mai raspandite jocuri de browser sunt cele care folosesc Flash Player dupa cum arata o simpla cautare pe Google. Daca va pasioneaza jocurile create in Java va pot asigura ca exista si ele, singura diferenta fiind ca sunt mai mult create pentru dispozitivele mobile(a.k.a telefoane standart sau smart); din nou Google prezinta destul de multe pagini cu astfel de jocuri. O a treia alternativa, daca ii pot spune asa, este reprezentata de Adobe Air Marketplace, unde dupa crearea unui cont utilizatorul poate descarca jocuri fie gratis fie cu bani.

Ca si subiect central al acestui articol va voi prezenta trei companii producatoare de jocuri de browser. Trebuie sa recunosc ca atunci cand am conceput acest articol am zis sa il fac sub forma unui top, dar cum nu sunt un mare gamer, va las pe voi cititorii sa decideti care dintre cele trei companii vi se pare mai buna.
Ankama: Ankama Games is a French company, focused on the design of Massive Multiplayer Online Role Playing Games (Dofus, Dofus Arena and Wakfu). The company was founded by Anthony Roux, Camille Chafer, and Emmanuel “Manu” Darras. Ankama Games is a subsidiary of Ankama Group. The company name comes from their own names : ANthony, KAmille, MAnu. Ca si nota personala pot spune ca jocurile lor au ca tinta utilizatorii mai tineri care pot fi descarcate(daca experienta in browser este nesatisfacatoare) si jucate si de sub linux. Site-ul cu jocuri poate fi accesat aici.
Bigpoint: Bigpoint GmbH (former: e-sport GmbH, mwire GmbH) is a German video game developer that has specializes in browser-based games. Bigpoint runs a gaming portal website with a number of browser-based massively multiplayer online role playing games it has produced and has over 200 million registered users (announced in June 2011). Un lucru bun aici este faptul ca portalul are suport pentru limba romana, ceea ce face experienta si mai placuta daca engleza sau franceza nu este una din limbile pe care le cunoasteti prea bine.
GameForge: Gameforge is a German video game developer and publisher, specialising in browser-based multiplayer games. The company was established in Karlsruhe, Germany in December 2003 by Klaas Kersting and Alexander Roesner. Gameforge’s catalog includes several free-to-play web browser based games, including Ikariam (a civilization-building strategy game set in Ancient Greece), Kingsage (a game similar to TribalWars), Gladiatus (a Web-Based massively multiplayer online role-playing game set in the gladiator days of Ancient Rome), Katsuro (a Web-Based massively multiplayer online role-playing game set in the Samurai days of a fictional Feudal Japan like land of Katsuro), OGame (a text-based space warfare game), and Bitefight (a role playing game pitting vampires against werewolves). Din nou suportul in limba romana poate garanta satisfactie jucatorilor.

Indiferent ca sunteti un mare gamer sau nu, indiferent ca aveti experienta sau nu, un joc va poate ajuta sa va calmati atunci cand simtiti ca orice alt lucru nu va ajuta. Distractie placuta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *