Inxi

Hristos a Inviat! Printre atatea feluri de mancare sper eu sa mai aveti timp si de putina lectura despre un script destul de bun si util atunci cand dorim sa ne cunoastem cat mai bine calculatorul. Numele acestui script este Inxi si va scuteste de initierea altor comenzi in terminal atunci cand doriti sa aflati informatiile dorite.

Inxi este un derivat (fork) al unui alt script destul de cunoscut utilizatorilor si anume infobash. Acest script poate fi initiat din terminal dar si din diferite programe dedicate chat-ului precum Irssi, Xchat, Konversation, BitchX, KSirc, ircII, Quassel, Gaim/Pidgin, Weechat, KVIrc si Kopete. Daca doriti sa instalati acest script in cadrul distributiei voastre linux accesati acest sait si urmati pasii indicati acolo. Utilizatorii de openSUSE pot gasi pachetul precompilat in cadrul sursei de pachete Packman si il pot instala prin comanda sudo zypper in inxi.

Comanda cea mai uzuala este inxi -F care afiseaza toate informatiile despre dispozitivul pe care se afla instalat. A doua comanda utila zic eu ca este inxi –recommends care efectueaza numeroase teste si va sugereaza ce anume pachete ar mai trebui instalate in functie de configuratia avuta. Utilizare placuta a programului sa aveti ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.