KDE: cel mai popular mediu de lucru

Exista inca din 1996… multi l-au comparat si inca il compara cu interfata oferita de Windows generatia XP-7… dar ceea ce multi nu stiu este ca acest mediu de lucru este destul de popular. Desi a suferit destule schimbari pe parcursul existentei sale prin introducerea componentei “plasma-desktop” si a modulelor ce se pot atasa respectivei componente, a reusit totusi sa nu isi schimbe prea mult designul fata de alte medii de lucru precum Gnome sau recent Unity. Pana la urma zic eu tine de gusturile fiecaruia iar acest lucru nu poate fi contestat.

Recent publicatia online Muktware a organizat un sondaj de opinie, folosind serviciul extern Poll Daddy, pentru utilizatorii site-ului si-a ia intrebat ce mediu de lucru prefera, oferindu-le printre altele optiuni precum KDE, Gnome Shell, Unity, Xfce sau LXDE. Acum nu vreau sa par ca despic firul in patru dar totusi adaugarea categoriei Altele (others) a fost putin cam din scurt pentru ca medii de lucru precum Cinnamon, Mate sau E17 au destui utilizatori la ora actuala.

Concluzia acelui sondaj de opinie a scos la iveala faptul ca mediul de lucru KDE este destul de popular obtinand 727 voturi, pe cand Gnome Shell sau Unity au obtinut 466 respectiv 460, mult mai in spate aflandu-se Xfce cu 138 voturi si LXDE cu 78 voturi. Partea si mai interesanta a sondajului si oarecum defectul sau major categoria Altele (others) a obtinut 322 voturi lucru care arunca o umbra catusi de incerta sondajului prin simplul fapt ca au fost ignorate cateva optiuni mentioante anterior de mine.

Astfel, daca voi erati pe site in timpul cat sondajul a fost activ ce optiune alegeati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *