Instalare HashiCorp Vault pe Almalinux 8

Este posibil ca șmecheria mea cu KeePassXC să nu fie pe placul tuturor, iar folosirea Bitwarden poate de asemenea nu este ceva fezabil, drept urmare nu mai rămâne decât să apelăm la încă un program construit pentru a ne proteja secretele. Așa cum probabil se observă articoul vizează instalarea Vault pe sistemul de operare linux denumit AlmaLinux.

Ce este Vault până la urmă ? Vault este un sistem de administrare al tuturor acelor ”lucruri” pe care o persoană sau organizație le poate denumi drept ”secret”. Desigur că atunci când am zis ”lucruri” nu m-am referit la bijuterii, acțiuni sau bani ci m-am referit la elemente ce aparțin mediului digital precum parole, certificate SSL, chei de criptare sau decriptare, date clasificate ca și sensibile pentru o organizație. Toate aceste date pot fi accesate fie prin interfața web, din linia de comandă de pe serverul unde Vault este instalat sau prin conexiuni HTTP API.

Procesul de instalare HashiCorp Vault pe AlmaLinux 8 este prezentat în cadrul acestei resurse GitLab sau pe site-ul dezvoltatorului alegând ca si sistem de operare CentOS/RHEL. Interfața web fie cu voi ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *