Instalare Grafana sub Almalinux 8

În umă cu ceva timp v-am prezentat într-un articol cum putem face monitorizarea site-urilor detinute folosind serviciile Grafana Cloud. În unele situații totuși (poate chiar majoritatea), dacă dorim să avem și un grad de control mai mare al datelor, vom dori să instalam Grafana, Loki, Promtail, Prometheus sau Node_exporter pe un server la care avem access și unde putem aduce modificări serviciilor în funcție de necesități.

Documentația oficială oferită de Grafana Labs acoperă esențialul, dar dacă nu doriți să instalați manual Prometheus sau Node_exporter exemeplu, vă puteți orienta după umilul meu ghid, care cuprinde în esență rezumatul a mai multor articole găsite pe Google.

Ca și în cazul articolului despre Docker, ghidul este încărcat pe Gitlab, astfel încât să îl pot actualiza/corecta mai ușor dacă este cazul. Este disponibil în depozitul numit ”commands” și oferă ajutor, sper eu, celor interesați să instaleze Grafana, Loki, Promtail, Prometheus și Node_exporter folosind depozite terțe și dnf. Pentru monitorizarea resurselor, nu uitați să instalați și acel Dashboard ce are id 1860 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *