Desktop într-un Docker Container

Nu știu dacă ați avut curiozitatea să cautați, dar eu unul am fost plăcut surprins să găsesc pe site-ul celor de la linuxserver.io o gramadă de resurse interesante, printre care și proiectul Docker-webtop. Practic, dacă aveți un server pe care Docker este instalat, puteți instala un container Docker cu un mediu de lucru pe care puteți realiza anumite sarcini și pe care ulterior îl puteți sterge.

Proiectul, susținut de Digital Ocean, oferă suport pentru mai multe distribuții linux precum Ubuntu, Fedora, Arch, Debian sau Alpine. Ca și medii de lucru folosite amintesc aici Xfce, KDE sau Mate Desktop. Accesul către container se face prin intermediul unui browser direcționat către portul 3000 (http) sau 3001 (https). Fiind vorba de o distribuție linux prietenul nostru cel mai bun adică Terminalul, va fi prezent. Ca și browser preinstalat am observat că a fost ales Chromium.

Cu siguranță nu o să vă puteți juca nici măcar Team Fortress 2, dar poate fi folosit ca și punct de access către anumite resurse ce sunt disponibile de exemplu în cadrul unei rețele private. Testele mele cu Docker-webtop sunt detaliate în cadrul acestei pagini. Utilizare plăcută ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *