Hop și eu la Minecraft

Jocul există de mult timp prin zonă doar că pe mine unul personal nu ma interesat prea tare acest lucru, până recent când am decis totuși să văd care este treaba. Jocul are mulți fani și chiar mai mult, există și o versiune educațională a acestuia. Site-ul dezvoltatorului oferă destul de multe informații despre joc și desigur metodele de achiziție. Am fost surprins și în același timp bucuros când am aflat că versiunea de Minecraft aleasă de mine nu poate fi achiziționată decât din Magazinul oficial de aplicații al Windows.

Dacă nu v-au plictisit aceste rânduri probabil că ajungeți și la întrebarea logică: De ce din Windows Store ? Răspunsul vine din partea dezvoltatorului, căci se pare că Minecraft este distribuit publicului sub două versiuni: Minecraft Java Edition care poate fi jucată pe Windows, Linux și Mac OS dat fiind faptul că folosește Java și versiunea cea mai nouă intitulată Minecraft Bedrock Edition (cunoscută și sub denumirea de Pocket Edition) dedicată cu precădere dispozitivelor mobile și consolelor Xbox One, Windows 10, iOS, Android și Nintendo Switch.

Nu am avut un contact direct cu jocul de la început ci am incercat unele simulări prezente sub Roblox pentru a înțelege ceva. Logic, fiind doar o preluare a conceptului din Minecraft nu am înțeles mai nimic, ca și cum tesla îmi zbura din mână când bătea vântul :D

Și iată-mă… cu Minecraft instalat pe calculator și mânat fiind de a ignora clasica replică RTFM am pornit jocul.

După ce am explorat ca să zic așa partea joc în mod singur, am decis să încerc serverele recomandate de Mojang și am constatat cu ușurință că nu erau deloc pe gustul meu, fiind genul de jucător care preferă doar un grad mic de personalizare/modificare a conținutului. Pentru a mă bucura de forma nealterată a jocului ca să zic așa, mi-am creat propriul server de Minecraft Bedrock Edition, folosind Ubuntu 18 pentru activitatea lui.

Modul de joc ales pentru server este cel numit Survival, când practic trebuie să supraviețuiesc în special în cursul nopții când apar tot felul de creaturi mai neprietenoase. Recunosc că am explorat destul lumea generată de joc și pot spune că intelingența artificială care controlează modul în care apar creaturile nu este deloc de neglijat.


După ce am murit de câteva ori am ales să explorez diferite forme de relief, de la mlaștini până la cele înghețate ajungând în cele din urmă pe o insulă pustie. Dacă în prima zi a jocului (care durează de regulă 20 de minute) insula a rămas cât se poate de pustie, în ziua a doua deja au început să apară creaturile prietenoase mai precis animale domestice, ulterior în seara zilei a treia deja începeam să mă bat cu diferite creaturi ale nopții. Acest lucru a demonstrat cât de bine lucrează inteligența artificială a jocului. Supraviețuire :D

În incheiere doresc doar să precizez faptul că pe lângă serverele oficiale care apar în interfața jocului mai există și servere private (precum al meu) pe care vă puteți juca. O listă cu aceste servere o aveți în cadrul acestui site. Distracție plăcută vă doresc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *