Control Wi-Fi si Date pe Android 10

De curând am făcut trecerea la un telefon dăștept din familia Samsung (nu dau nume, nu fac reclamă) care ulterior a primit upgrade la sistemul de operare Android 10. Estetic înafară de iconițele aplicațiilor nu am observat nimic, dar ceea ce s-a schimbat era mai mult sub capotă ca să zic așa. În urmă cu ceva timp, de pe vremea când Android versiunea 6 a fost lansat, pentru securitatea utilizatorilor a fost adăugată posibilitatea de a controla permisiunile aplicațiilor instalate, inclusiv cea pentru controlul accesului la internet.

Recunosc, reclamele care sunt aruncate pe ecran de aplicațiile gratuite de pe Google Play mă cam deranjează uneori, de aceea am căutat în fel și chip să le blochez accesul la internet mai ales al unor jocuri. Pe dispozitivul meu Samsung nu am reușit să identific o cale de a dezactiva complet accesul la internet pentru aplicații, acest lucru fiind posibil doar pentru conexiunea mobilă de Date.

Pentru a rezolva situația mea a fost nevoie să caut pe internet programe care să filtreze traficul pentru aplicațiile cărora doream să le ”tai seva” (o aplicație care să se ocupe de celelalte aplicații înfometate :) ), căci se pare ca nu eram singurul care dorea control mai ales asupra cărora care se conectau la internet. Astfel am găsit 3 aplicații în Google Play care vă pot ajuta dacă sunteți în situația mea:

1. aplicația NetGuard pentru dispozitive ce folosesc Android versiunea 5.1 sau mai nou
2. aplicația NetPatch Firewall pentru dispozitive ce folosesc Android versiunea 4.0 sau mai nou
3. aplicația NoRoot Firewall care probabil tot pentru dispozitive ce folosesc Android versiunea 4.0 sau mai nou.

Utilizare plăcută ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *