Google va emite alerte pentru cutremure și Tsunami în Japonia

google-logoNu mai este nevoie să prezint situația prin care a trecut Japonia și impactul pe care l-a avut la nivel global, alături de pierderile umane care ne-au întristat, drept urmare voi prezenta o veste bună ce s-a născut din urma acestor dezastre naturale. Google dispunea de ani întregi de o echipă însărcinată cu monitorizarea evenimentelor climatice și geografice care să ofere ajutor celor sinistrați din Japonia, iar acum a decis să facă următorul pas.

Munca echipei Google va fi folosită în situațiile de criză și adusă la cunoștința oamenilor prin intermediul motorului de căutare, Google Maps și Google Now. Indiferent de serviciul folosit utilizatorii vor fi notificați prin mesaje și în cazul Google Maps prin repere despre o eventuală situație de criză care ar putea afecta anumite zone din Japonia. Se spune că primul pas este întotdeauna dificil, dar pe viitor este posibil să asistăm la mai multe astfel de echipe prezente pe mapamond care să ofere informații ce vor ajuta la salvarea de vieți omenești.

Că tot veni vorba de cutremure, nu mă pot abține să nu aduc în discuție un eveniment recent care s-a petrecut în România. Cutremurul a fost de mică intensitate dar se pare că îndeajuns de puternic încât să afecteze inclusiv liniile de urgență oferite de companiile de telefonie, lucru penalizat verbal de către un reprezentant al Institutului Național pentru Fizica Pământului; cei drept nu mai țin minte dacă și rețelele terestre ale Romtelefon au fost afectate (mea culpa aici).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *