F-Secure: 96% din malware afectează Android

android-logoPosesorii de calculatoare personale care folosesc Windows sunt destul de conștienți (sau cel puțin așa ar trebui să fie) că pentru a naviga în siguranță pe Internet și pentru a evita surprizele neplăcute, este necesar să aibe un program antivirus actualizat. Aplicând această situație la sistemele de operare dedicate dispozitivelor mobile am observat că un alt gigant este în centrul atenției, respectiv Android.

Într-un raport emis de compania F-Secure este subliniat faptul că pe piața sistemelor de operare care motorizează dispozitive mobile precum tablete sau telefoane inteligente, Android este cel mai vizat de către programele malware în proporție de 96% iar Symbian fiind pe locul al doilea cu 19%. Despicând firul în patru compania a menționat că 53% din programele malware ce țintesc Android sunt clasificate ca programe troian, 25% riskware și 10% unelte de monitorizare. Oare cât de eficient este programul de detecție implementat de Google pentru a detecta aplicațiile cu malware prezente în Google Play?

Personal eu vă recomand să accesați Google Play și să căutați un program antivirus compatibil cu dispozitivul vostru pe care apoi să îl instalați dacă nu ați făcut asta până acum. Pentru tableta mea Evolio Evotab2 am ales programul antivirus Avast, dar și Kaspersky Mobile Security poate fi instalat dacă preferați ceva contra cost. Un ultim lucru mai este de adăugat aici: instalați programe specifice Android numai din Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *