Miguel de Icaza preferă Mac OSX

Mac_Operating_System_LogoGusturile persoanelor indiferent de natură nu se discută, dar atunci când ești o persoană cu o anumită funcție lucrul acesta se poate schimba drastic, iar opiniile pot fi mai mult sau mai puțin pozitive. Multitudinea sistemelor de operare din zilele noastre oferă destul de multe opțiuni, de la cele comerciale precum Windows, Mac sau RedHat până la cele gratuite precum Ubuntu, Fedora, openSUSE sau Linux Mint, deci oare ce ar prefera un programator și în același timp fondator al proiectelor Gnome și Mono?

Dacă răspunsul vostru era linux, indiferent de distribuția aleasă, răspunsul vostru era greșit în totalitate. Miguel de Icaza, fondator și dezvoltator în cadrul Gnome și Mono, preferă de fapt Mac OSX și afirmă acest lucru direct pe blogul personal fără prea multă ”timiditate”. Din relatarea sa, acest lucru nu se întâmplă de ieri de azi ci din 2012, când pur și simplu a ales să nu mai pornească calculatorul pe care avea linux instalat. Miguel de Icaza aduce ca și argumente pentru această schimbare fragmentarea din mediul distribuțiilor linux pe care le găsește mult prea diferite dar și faptul că ”Mac OSX este un sistem de operare care pur și simplu merge”.

Lovitura de grație nu lipsește din mesajul lui Miguel: dacă ar fi să recomande cuiva apropiat un sistem de operare, acesta ar fi Mac OSX. Sunt curios oare câte persoane îl vor discrimina din cauza preferințelor sale, căci eu unul am descoperit din partea unor persoane la care nu mă așteptam o adevărată aversiune atunci când am debarcat din tabăra openSUSE.

Licențiere: emblema și denumirea Mac OSX sunt proprietatea intelectuală a Companiei Apple Inc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *