Google adaugă o nouă opțiune în Chromium

Google-logoDin perspectiva modelului de dezvoltare, între navigatoarele Mozilla Firefox și Google Chrome nu există aproape nici o diferență, ambele au trei nivele de prezentare publicului, de la alpha, beta implicit produsul final și desigur ambele au module specifice de actualizare astfel încât factorul dintre monitor și scaun nu trebuie decât să se asigure că are o conexiune de internet.

Această aproape nici o diferență apare în momentul când aducem în centrul atenției navigatorul cu sursă liberă Chromium, elementul de bază al navigatorului Google Chrome. De curând Google s-a decis să mai implementeze o funcție în Chromium prin care utilizatorul își poate reseta navigatorul la setările implicite a.k.a ”Reset profile settings”. Prin intermediul acestei funcții utilizatorul poate elimina defecte de funcționare cauzate de folosirea incorectă a navigatorului și mai ales pe cele cauzate de programele dăunătoare.

”Reset profile settings” permite resetarea motorului de căutare implicit, pagini de start, setărilor, elementelor de tip ”cookie”, datelor stocate de la diferite site-uri web și extensiile adăugate în cadrul navigatorului de internet. Utilizatorii interesați de testarea acestei funcții specifice pe moment Chromium, trebuie să urmeze pașii indicați în cadrul acestei pagini web pentru a instala navigatorul pe propriul calculator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *