Microsoft va face angajări în China

microsoft-logoDupă cum bine se știe, China are o mare problemă cu pirateria produselor Microsoft iar tentativele companiei americane de a controla acest flagel nu au avut efectul dorit. Răspunsul autorităților în acest sens a fost o colaborare cu Compania Canonical, rezultatul fiind Ubuntu Kylin, o distribuție linux derivată din Ubuntu, cu specific chinezesc.

În paralel cu ”mișcarea” autorităților chineze, Microsoft continuă să promoveze agresiv aș putea zice, Windows 8 dar din păcate consumatorii aleg în cel mai bun caz un Windows 7 cu licență, lucru subliniat și de diferite publicații online. La aceste două probleme Microsoft mai are încă una respectiv piața dispozitivelor mobile aflată în plină expansiune și la urma urmei cine nu ar dori o piață de desfacere cu o populație numeroasă ca a Chinei… deci ce se poate face în acest caz?

Un articol publicat de Bloomberg oferă răspunsul la întrebarea mea: angajări. Conform celor zise de Steve Ballmer, Microsoft va face angajări în China, pe partea de servicii cloud în speță Azure și suprinză, pe sectorul de telefoane inteligente care folosesc sistemul de operare Windows. Dacă ați lecturat articolul pănă aici este ușor de realizat ceea ce dorește Microsoft să realizeze: să fidelizeze acei 1 din 10 clienți care dețin o licență pentru un produs software Microsoft și respectiv să facă concurență ”britanicului” cu al său sistem de operare universal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *