Gamer`s Feedback: sfarsitul campaniei

Pe data de 19 iulie, pe cand vacanta de vara era in toi, la fel si invatatul pentru sesiunea a doua de BAC…, am decis sa demarez o mica campanie de sezon: Gamer`s Feedback. Scopul campaniei era de promova jocurile gratuite dar si de a observa catre ce jocuri se orienteaza gamerii nostrii din Romania. Acum la mai bine de o luna si jumatate am decis sa inchei aceasta campanie pentru ca sa fiu sincer nu prea am gasit multi gameri de la care sa obtin feedback-ul. Acest lucru subliniaza pe de o parte orietarea catre jocurile comerciale originale si/sau piratate si de pe alta parte inflexibilitatea anumitor utilizatori spre jocurile gratuite.
Chiar daca feedback-ul obtinut a fost mic, am reusit sa compun un fel de top pentru FPS-uri si cateva idei pentru doua RTS-uri:
– cel mai jucat FPS gratuit conform celor obtinute de mine este Urban Terror, jocul avand o dinamica comunitate si in Romania;
– al doilea FPS in cadrul topului meu este Nexuiz, unde prezenta romana este slaba dar din ce am putut vedea jucatorii au talent; comunitatea are si un site dedicat jucatorilor romani;
– pe locul trei ar fi FPS-ul Smokin Guns, unde sa fiu sincer eu unul nu prea am reusit sa dau peste multi jucatori romani; personal am indraznit sa creez un grup de discutii pe Google sa vedem ce interese se starnesc pentru acest joc.
Topul pare limitat dar reflecta realitatea. Ar mai fi si jocuri precum Assault Cube, Warsow sau World Of Padman care de asemenea sunt niste FPS-uri interesante si gratuite, avando grafica destul de buna. Din categoria RTS-urilor doar doua jocuri au iesit in evidenta Glest si Warzone2011, fiecare avand un “tiz” comercial precum World of Warcraft si Starcraft.
Multumesc tuturor celor care au participat si la aceatsa campanie ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *