Google+ si Politica de Nume

Sunt utilizator al retelei de socializare Google Plus de putin timp. Am ajuns sa fiu membru in urma unei invitatii primite de la un prieten. Ca si in cazul conturilor de Twitter si Fcebook, folosesc Google Plus doar pentru a promova blogul, punand foarte putin accent pe detaliile personale, gen nume, locatie, sex, stare civila sau loc de munca. Spre surprinderea mea in aceasta dimineata am fost notificat de catre cei de la Google Plus ca numele profilului meu nu se potriveste cu Politica lor de Nume si am ca ultimatum sa il schimb pana in data de 8 septembrie caci altfel imi vor suspenda contul. Pana aici nu ar fi ceva rau, nu ar fi primul cont suspendat, dar suspendarea contului de Google Plus ar afecta si alte servicii Google mai putin serviciul de mail.

Care este faza cu politica de nume a celor de la Google?
Din ce am putut eu intelege la ora aceasta matinala, este ca sunt constrans sa pun numele real, lucrul acesta aruncand anonimatul pe fereastra. Bine, in ziua de azi cand vine vorba de internet nimic nu mai este anonim. Numele in cauza este “Linux pentru incepatori”… Vi se pare familiar? Da, este acelasi nume ca si cel al blogului, profilului de Twitter si Facebook. Paradoxul in toata chestia asta apare tocmai la Google Plus, de la care personal nu ma asteptam sa aflu ca a conceput o “Politica de Nume”. Ma asteptam la o astfel de notificare din partea celor de la WordPress care imi gazduiesc blogul, caci sa fim sinceri numele de “linux” a fost conceput de Linus Torvalds… dar iata ca “iepurele” a sarit din alta “ograda”.

Cei de facut in cazul acesta?
Raspunsul la aceasta intrebare are doua variante: in cazul primei variante va supuneti regulilor si folositi numele real, chiar daca poate profilul vostru reprezinta ca si in cazul meu un site sau o alta entitate, iar varianta a doua alegeti sa exportati datele si sa da-ti disable la cont. Din punctul meu de vedere m-am spalat de Google Plus si de reteaua lor de socializare daca recurg la astfel de tampenii… pardon reguli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.