Gamer`s Feedback: jucator de Nexuiz

Chiar daca azi este duminica am avut timp sa obtin un feedback din partea unui jucator de Nexuiz. Pentru cei ce nu stiu Nexuiz este un FPS ce foloseste motorul Darkplaces, jocul fiind disponibil in repo-urile distributiilor linux. Detalii mai multe despre istoria jocului aveti aici. In continuare va prezint feedback-ul obtinut:
1. Ce recomanzi persoanelor sceptice care privesc cu neincredere jocurile gratuite?
Eu le recomand sa nu critice ceva, jocul Nexuiz cazul de fata, daca nu l-au incercat. Ar fi ca si cum ai judeca o carte doar dupa coperti.
2. Dintre atatea jocuri gratuite de ce tocmai acesta? De ce nu altul?
Faptul ca este cu mult diferit de alte jocuri m-a atras. Jocuri precum Conter-Strike sau Urban Terror, chiar si Quake3 nu ofera abilitati in plus jucatorilor asa cum o face Nexuiz.
3. Jocul pe care il practici la ora actuala are Comunitate in Romania?
Da, exista o comunitate. Din pacate pentru ea, este cam inactiva, iar site-ul este gazduit pe un subdomeniu gratuit. Fara un domeniu si un server de joc stabil, nu prea are sanse sa se remarce.
4. Pe viitor crezi ca acest joc va deveni un rival pentru unul comercial, gen Counter Strike/ WoW?
Probabil ca s-a mai zis asta, dar repet si eu: este deja un rival pentru jocurile comerciale de genul FPS. Accesul la joc si mai ales faptul ca poate fi jucat si pe PC-uri slabe il face un joc competitiv pentru oricine vrea sa il incerce.
5. Atitudinea/comportamentul intr-un joc conteaza, care sunt recomandarile tale in aceasta directie ?
Normal, eu zic ca are importanta in orice joc. Recomandarea mea este una simpla: jucati daca va place, daca nu, nu jucati.
6. Pareri personale: exista ceva ce doresti sa mai adaugi pe langa intrebarile de mai sus?
Da, comunitatea din spatele jocului Nexuiz s-a scindat. Nexuiz va deveni comercial iar varianta gratuita, continuarea Nexuiz, se numeste Xonotic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *