OpenStreetMap

Intr-un fel sau altul navigand pe internet am putut descoperi vreun site sau vreo firma care foloseste si hartile geografice. Indiscutabil purtau marca Google Maps pentru ca sa fim sinceri, nu prea exista un alt competitor destul de puternic pe piata care sa rivalizeze Google Maps in ceea ce priveste implementarea de harti geografice si/sau rutiere fara nici un cost… sau cel putin asa credeam pana astazi. Astazi, din intamplare, am dat peste un proiect liber care construieste harti geografice fara a impune restrictii; indraznesc a zice ca foloseste aceleasi principii ca si Wikipedia anume implicarea utilizatorilor care doresc sa o faca. Proiectul se numeste OpenStreetMap

OpenStreetMap este un proiect orientat spre crearea și distribuirea datelor geografice libere, de ex hărțile rutiere. Proiectul a fost început din motiv că multe hărți pe care le considerați libere actualmente au multe restricții fie legale, fie tehnice, ceea ce împiedică utilizarea lor în proiecte creative, de producție sau alte genuri de activitate. Pagina de wiki a programului este destul de bine structurata oferind destule metode de implicare daca cineva ar dori sa o faca, toate acestea cu un placut suport pentru limba romana.

Astfel daca stiti ca geografica va pasioneaza sau daca pur si simplu doriti sa va implicati in cadrul unui proiect eu zic ca OpenStreetMap este un loc bun de inceput. Utilizare placuta a hartilor si respectiv spor la treaba celor implicati ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *