Firefox vrea sa socializeze

Cumva titlul pare oleaca cam impertinent? sau mi se pare mie?… OK, pledez vinovat, titlul este impertinent si trebuie sa va recunosc ca am un motiv destul de intemeiat pentru care l-am ales pentru acest articol. In speta, Organizatia Mozilla isi doreste si cu siguranta va implementa o functie de socializare navigatorului cu sursa deschisa pe care l-au creat si pe care desigur il ofera gratuit utilizatorilor. Probabil ca Yoono nu ii mai multumeste ca si simpla extensie.

Se pare ca socializarea prin intermediul oricarui dispozitiv sau program a devenit o moda care mie unul nu prea imi place, dar ce sa ii faci, fiecare cu gusturile lui. Partea buna a implementarii acestei functii de socializare din navigator, aduce un plus acelora dintre voi care nu pot sta prea mult timp departe de reteaua preferata si de activitatea pe care o desfasoara zilnic in ea. Conform acestui sait, se doreste acoperirea unui spectru cat mai larg de retele de socializare, ceea ce implica o interfata grafica cu acces la activitate, contacte, evenimente si desigur procesul de comunicare insusi, pe care fiecare il are cu prietenii din respectiva retea.

Motivul pentru care am ales sa pun acest titlu impertinent are la baza conceptul de chat/socializare care exista la ora actuala in Early Bird (versiunea alpha a Thunderbird). Recunosc ca nu era o functie avansata dar era un reper care putea fi dezvoltat pe viitor si se pare ca acum se doreste stergerea mizeriei cauzate de regresul cu Thunderbird prin crearea acestui functii atasate la Firefox. Rusinica Mozilla, nu este frumos sa dai cu sutul in fundul utilizatorilor de Thunderbird care se asteptau la inovatii in cadrul programului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *