Evolio Evotab 2: Android a aterizat

Fascinatia mea fata de sistemul de operare Android, copilul companiei Google, s-a nascut o data cu testarea versiunii 2.2, daca imi aduc bine aminte, in Virtual Box timp de cateva saptamani. Ulterior am inceput sa imi bag nasul pe diferite saituri care comercializau tablete dar nu eram decis sa cumpar caci sa fiu sincer nu prea cunosteam bine Androidul instalat in masina virtuala.

Ziua mea de nastere se aproprie dar in luna respectiva am ceva la fel de important de facut, asa ca am decis sa las fascinatia deoparte si sa ma avant in a cumpara o tableta cu o luna inainte de “ziua zero”. Dupa vizitarea saiturilor mediagalaxy.ro, domo.ro, allview.ro si evolio.ro am ajuns la concluzia ca tableta romaneasca a celor de la Evolio, Evotab 2, este ceea ce imi doresc. Acum cand am zis tableta romaneasca sa nu va ganditi ca este si asamblata in Romania, nu, nu, este asamblata in Republica Populara China. :D
tableta1

Tableta are un pret decent pentru ceea ce stie sa faca, bateria comportandu-se excelent cat timp m-am chinuit sa o descarc, pentru prima incarcare de 12 ore conform ghidului rapid de folosire, jucand Andry Birds timp de 2 ore si ceva. Daca nu ati dat clic pe legatura ce va duce in magazinul virtual Evolio atunci va voi prezenta in cele ce urmeaza specificatiile tehnice ale tabletei (conform celor afirmate de producator):
– Procesor: Cortex A8 1Ghz
– Display: 7″ , 800 x 480 capacitiv multitouch
– Sistem operare: Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
– Memorie RAM: 512 MB
– Memorie ROM: 512 MB
– Memorie interna: 8GB
– Camera Web: VGA 640 x 480 px
– Baterie: Li-Ion 3,7V/4500mA
– Dimensiuni: 192 x 118 x 12,6mm
– Alimentator: 5V/2A
– Accesorii: cablu date, casti
– Porturi: USB, mini-USB, audio out, micro-SD (Up to 32GB)
– Wi-Fi: 802.11b/g
– 3G modem extern
– Aplicatii: Flash Player 10.1, Angry Birds, Doc To Go, Presaonline – agregator de stiri
– Format video: Full HD 1920×1080 mkv(h264), avi, flv, wmv, mp4
– Format audio: mp3, wma, ape, flac, acc, ogg, ac3, wav
– Formate eBook: PDF(DRM), Epub(DRM), txt, html, fb2
– Formate foto: max. 8000×8000 jpeg, bmp, gif, png


OK, ai luat tableta, iti place… dar de ce ai cumparat-o pana la urma??? M-am aflat in fata acestei intrebari precum un detinut in fata plutonului de executie si raspunsul meu a fost acelasi: imi doresc mobilitate, dar fara sa cumpar un smartphone sau laptop. Din punctul meu de vedere o tableta se incadreaza perfect in decor daca aveti catusi de putin mentalitatea mea. Speculez ca treptat tabletele si alte dispozitive mobile vor deveni destul de puternice incat sa rivalizeze puternic piata laptopurilor si pe cea a calculatoarelor de birou daca e sa tinem cont de tendinta oarecum rapida de imbunatatire a lor de catre producatori.

In final trebuie sa precizez faptul ca nu puteam avea tableta fara sa nu am si ceva cu care sa o protejez de praf si de accidente minore care pot aparea prin viitor, astfel ca am “pricopsito” si cu o husa marca Trust care suprinzator a costat 38 de lei pe cand un card MicroSD de 16Gb a costat decat 32 de lei… ce ciudate sunt unele magazine. O sa caut pe viitor sa va aduc in prim plan un articol cu aplicatiile android care mie unul mi-au facut cu ochiul si pe care desigur le voi transmite ca si recomandare personala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.