Fără telefon

V-ați putea imagina cum ar fi să vă descurcați fără telefonul mobil (a.k.a smartphone)? Astăzi am decis să ies la plimbare cu soția și fiica noastră iar pe lângă lucrurile necesare unui copil de 1 an și jumate, am luat și aparatul foto, căci unele momente trebuie păstrate și pentru viitor. O dată ajunși în mijlocul de transport în comun un led roșu se aprinde în creierul meu, cu disperare încerca să îmi zică ceva… da, telefonul era acasă pe birou unde l-am lăsat.

Una dintre cele mai uzuale activități pe care le fac pe telefon este aceea de a mă uita la ceas. Recunosc că am conturile de mail setate pe telefon, la fel și Whatsapp, dar acelea sunt pe un plan secund mai ales într-un moment ca acesta. Mijlocul de transport în comun ne-a lăsat aproape de zona de agrement, la vreo 10 minute de mers pe jos, timp în care am născocit aceasta provocare ”fără telefon”. Realitatea totuși arată că suntem foarte atașați de telefoane poate mai mult decât realizăm, indiferent că este vorba de chat sau jocuri, inevitabil ajungem cu ochii în ecranul de 5 inch pentru a vedea ce se întîmplă.

În cazul meu totuși, situația nu a fost prea gravă, deși recunosc că noțiunea timpului scapă de sub control atunci când nu poate fi măsurată. Am petrecut aproximativ două ore la plimbare, ceea ce mi-a dat timp să realizez că uneori tehnologia merită ”pierdută” pentru a fi liberi și a simți ce se întâmplă în jurul nostru. De asemenea în acest timp am realizat și poze pe care le voi păstra ca amintire, mai ales că au fost făcute fără grija verificării telefonului. Măsurat pe o scară de la 1 la 10, aș putea spune că aș fi undeva la 7, deși recunosc că nu știu cât de mult aș rezista fără un ”gram” de tehnologie. Care a fost ultima dată când telefonul nu va influențat existența ?

La mulți ani pentru 2018 ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *