Două cuvinte despre minat

Din dorința de a șterge praful pe aici am decis să spun, mai mult sau mai puțin metaforic, câteva lucruri pe care le-am ”prins” după ce am minat după monede virtuale în ultimele două săptămâni. Acest articol nu va face reclamă anumite monede virtuale, ca de obicei va reflacta umila părere a autorului care a redactat acest articol. Minerul meu s-a bazat pe puterea procesoarelor oferite de un server dedicat HP, procesoarele sunt din familia Intel Xeon, mai precis modelul X5650.

Nu îmi este jenă să recunosc că am încercat marea cu degetul și am folosit la început desktopul din dotare în aventura mea digitală. Rezultatele au fost minime, efortul era mai mare decât puteam încărca în factura de curent electric, de aceea primul lucru care se merită menționat aici este că atunci când minatul este realizat ca și pasiune atunci aventura este plăcută mai ales daca acel desktop este oricum pornit și pentru alte lucruri și vă puteți lipsi de anumite resurse (procesor). Dacă doriți ceva mai mult este foarte important să investiți și desigur să sperați, plăcile video aici fiind o necesitate. Același lucru se aplică și la monedele mai ieftine ca preț (raportat la dolar mai ales).

Dacă v-am stârnit interesul atunci, al doilea lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este desigur portofelul și aici chiar nu mă refer la cel palpabil ci la cel digital. Minerul face munca dar atunci când este plătit la suma minimă obținută, ”aurul” trebuie să ajungă undeva. Rețeta este simplă, puteți folosi acele portofele online care deja sunt sincronizate cu blocul ce este minat, tranzacțiile fiind mai scurte. De aici transferați monedele virtuale către portofele locale (cold storage) căci se presupune că dispozitivul de acasă este mai sigur sau că pe telefonul inteligent știți ce instalați. Orice ați alege aveți grijă să nu vă pierdeți parolele la acele portofele locale căci în caz contrar nema monede.

De unde știu ce să minez și cum văd evoluția prețurilor ? Vă puteți folosi de CryptoCompare sau de alternativa sa Coinmarketcap și de asemenea de prietenul Google privind tutoriale sau review-uri. Orice ați alege este bine să nu vă grăbiți ca să vindeți ci mai degrabă să păstrați pentru a vedea cum anume evoluează moneda respectivă, sunteți propriul vostru broker iar moneda minată este unealta de lucru.

Povestea mea se termină aici, precum focul din sobă atunci când rămâne fără lemne. Am ales să minez moneda Bytecoin și după câteva sute strânse am decis să mă opresc. Minerul meu extrăgea cam 40 monede pe zi, iar suma minină pentru plată era de 50. Pot spune că după câteva zile de agitație, căutări și aproximativ 400 de monede strânse pionerul s-a oprit să vadă cum vor bate vânturile anului 2018 :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *