CryptoNote si minatul cu procesorul

Într-un articol anterior am discutat despre aventura mea la minat și chiar dacă nu a fost profitabilă mi-a lasat totuși o impresie plăcută. Moneda aleasă de mine a fost Bytecoin și pot spune că momentan le țin în portofelul virtual, cine știe ce se poate întâmpla, mai ales când mai sunt de minat 700 milioane. Ideea acestui articol este totuși alta, dacă Bytecoin a putut fi minată cu procesorul mai sunt și altele ? Răspunsul este un categoric Da și pot spune că după multe pagini web de proiecte vizitate, am decis să realizez o listă ce poate fi folosită ca reper pentru cei interesați.

Toate monedele virtuale pe care le voi menționa folosesc același algoritm, respectiv CryptoNote. Trebuie reținut totuși un aspect, procesorul vostru trebuie să aibe instrucțiunea AES-NI activă, în caz contrar viteaza va fi mai mică, lucru ce scade numărul monedelor ce se pot obține pe zi. Clasificarea mea începe de la monedele care se pot mina destul de ușor, astfel:

Bytecoin, ca și pool pentru minat recomand aici Bytecoin UK , fără taxe.
– pe locul doi ar fi Intense Coin, ca și pool de minat avem https://pool.intensecoin.net/
Electroneum, o monedă creată de prietenii noștri britanici, o listă cu pooluri pe care se poate mina există, având multe opțiuni
Masari, un derivat din Monero, implică o dificultate mai mare, dar cu un procesor din familia Intel 7 este accesibilă, pentru minat folosiți http://www.masaripool.com/ plata se face la o monedă obținută. Altele mai sunt prezente pe topicul creat în cadrul bitcoitalk.org

Cea mai puternică dintre monezile bazate pe CryptoNote este Monero (XMR) dar dificultatea mare nu permite minarea accesibilă cu procesorul și a fost exclusă din acest articol. Monede virtuale bazate pe CryptoNote mai există, puteți verifica și voi pe bitcointalk.org, zona de discuții numită Announcements (Altcoins).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *