Compania RedHat preia dezvoltarea openJDK 6

openjdk-logoOpenJDK cunoscut și sub numele de Open Java Development Kit, este versiunea cu sursă deshisă a platformei Java aflată la ora actuală sub controlul Oracle după ce a cumpărat Sun Microsystems. Programul openJDK este folosit de către dezvoltatorii de distribuții linux și urmează același traseu de dezvoltare ca și Java, fiind la ora actuală la versiunea 7.

Într-un articol anterior am relatat despre ultimul set de actualizări care a vizat Java versiunile 5, 6 și 7, dar în același timp anunțam că suportul pentru versiunea 6 va mai fi oferit de Oracle numai clienților dispuși să plătească, lucru care desigur a fost aplicat și pentru openJDK versiunea 6. RedHat este cunoscut printre fanii distribuțiilor linux ca entitatea din spatele sistemului de operare Fedora, dar mai puțin se știe că tot RedHat este un membru activ în cadrul comunității openJDK încă din 2007, când a început să lucreze cu Sun la îmbunătățirea programului.

Compania RedHat operează sistemul de operare cu același nume, produs adresat cu precădere segmentului business. Prin preluarea dezvoltării openJDK și a comunității ei, Compania RedHat se angajează astfel să mărească suportul tehnic acordat acestei versiuni, dar în același timp îi permite să mai aducă îmbunătățiri prin portarea anumitor actualizări din cadrul versiunii 7 a openJDK. Drept urmare dacă distribuția voastră linux încă mai folosește openJDK versiunea 6 nu vă grabiți să treceți la Java sau la openJDK versiunea 7 ci așteptați să vedeți ce aduce RedHat în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *