Clementine

De fiecare dată când un utilizator de windows are chef de puțină muzică, fuge repede cu pointerul de la mouse și pornește programul Winamp, indiferent că vorbim de varianta gratis sau cea pe bani. Ca și utilizator de linux am găsit repede o alternativă liberă pentru Winamp sub forma unui ”fruct ce pune muzică”, un alt produs destul de bun ce folosește platforma Qt.

Singura diferență dintre Winamp și Clementine, în viziunea mea, este reprezentată de licență. Dezvoltatorii Clementine definesc acest program audio astfel: Clementine is a modern music player and library organizer. Clementine is a multiplatform music player. It is inspired by Amarok 1.4, focusing on a fast and easy-to-use interface for searching and playing your music. Cu ajutorul programului Clementine o să puteți asculta muzica stocată pe calculator, posturi de radio de la Spotify, Grooveshark, Last.fm, SomaFM, Magnatune, Jamendo, SKY.fm, Digitally Imported și Icecast. Pe lângă acestea Clementine suportă și interacțiunea cu dispozitivele mobile precum iPod-uri sau stick-uri usb cu conținut audio.

Cea mai recentă versiune a programului Clementine este 1.0 și aduce cu sine următoarele schimbări: suport Podcast pentru gpodder.net, suport pentru indexarea și redarea conținutului audio stocat pe Google Drive, suport pentru Soundcloud și jazzradio.com. Pe lângă aceste elemente noi, versiunea 1.0 corectează și defectele de funcționare raportate de utilizatori. O listă completă cu schimbările poate fi vizualizată aici. Dacă doriți să încercați acest program accesați această legătură și apăsați butonul numit Windows. Audiție plăcută !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *