Jocuri pentru windows: Racing

Iată-mă și la ultima parte a ”mini-seriei” dedicată jocurilor cu sursă deschisă pentru utilizatorii de Windows. În cadrul acestui ultim articol am ales să vorbesc și despre simulatoarele auto existente la ora actuală. De la început trebuie să menționez faptul că se compară prea puțin cu jocurile din seria Need For Speed de exemplu, în cazul meu am descoperit că pot avea unele efecte negative, ceea ce ma făcut să mă gândesc că mai au nevoie de ceva optimizare așa cum probabil eu am nevoie de un calculator mai performant… dar asta e cu totul altă poveste :)

Torcs – The Open Racing Car Simulator – este un simulator auto care poate fi folosit pentru duel cu alți jucători, antrenament cu inteligența artificială și conform dezvoltatorilor săi ca platformă de cercetare. Pe lângă acestea jocul se mai bucură și de alte numeroase saituri afiliate care oferă printre altele diferite mașini și chiar piste de joc, pe lângă cele implicite.
[tube]http://www.youtube.com/watch?v=un1zKktVm3s[/tube]

Speed Dreams – este un joc derivat din Torcs, ce are la bază dorința de a construi ceva mai evoluat în ceea ce privește partea de grafică, partea ce ține de inteligența artificială și desigur implementarea de noi mașini și piste de joc.
[tube]http://www.youtube.com/watch?v=rvkUxl1sx0U[/tube]

Vdrift – este un alt simulator auto cu sursă deschisă. Ca și în cazul celorlalte două, utilizatorul beneficiază de aportul inteligenței artificiale dar idea centrală a jocului este conceptul de ”drifting”, în urma cărora jucătorul obține puncte. Vdrift are la bază motorul grafic Vamos la fel ca și Torcs, care de asemenea este pus la dispoziția publicului sub o licență liberă.
[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MNScSczPIQI[/tube]

Chiar dacă clipurile de pe Youtube vă prezintă niște jocuri care poate ar aparține mai degrabă anilor 90, eu unul vă zic să le dați măcar o șansă pentru a înțelege cantitatea de muncă depusă de dezvoltatori pentru construirea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.