Clementine, alternativă la Winamp

Programul de ascultat muzică Winamp exista încă de pe vremea cand eu eram puști și mergeam prin internet cafe-uri. Faptul că știa să îmi organizeze melodiile și să realizeze o listă de redare a lor era ceva bun. La fel și componenta Shoutcast de unde puteam alege fluxuri audio de la diferite posturi de radio locale sau internaționale. La un moment dat firul s-a rupt și cei care totuși au cumpărat drepturile de la AOL, respectiv cei de la Radionomy în anul 2013, nu au mai lansat nicio versiune nouă a programului. Momentan suntem în așteptare :)

Subiectul acestui articol este Clementine Player și după cum am menționat în titlu, poate fi considerat o alternativă la programul Winamp, cel puțin până când apare ceva nou. La fel ca și Winamp știe organizeze o bibliotecă de melodii, poate reda fluxuri audio și desigur clasicele CD-uri audio. Suportă și conectarea cu dispozitive precum Ipod sau Iphone, lucru pe placul celor atrași de produsele companiei Apple.

La cele menționate anterior adaug ceva ce mie unul îmi convine respectiv optiunea de conectare la furnizori de muzică precum Spotify, Grooveshark, SomaFM, Magnatune, Jamendo, SKY.fm, Digitally Imported, JAZZRADIO.com sau Soundcloud. La acestea se mai adaugă și compatibilitatea cu fluxuri oferite de Icecast sau Subsonic. Completez acest paragraf prin mențiunea că vorbim despre un program care poate fi instalat atât pe Windows, dar și pe Mac sau diferite distribuții Linux.

Mai multe detalii despre acest program puteți obține de pe site-ul dezvoltatorului. Spor la descărcat și desigur cel mai important audiție plăcută !

Leave a Reply

Your email address will not be published.