Canalul #firefox-ro @ Freenode închis

comunicarePe data de 22 octombrie 2012 am decis să înregistrez canalul #firefox-ro în cadrul rețelei de IRC Freenode pentru a ajuta la promovarea unui produs software destul de popular, liber și în lumina evenimentelor recente, dedicat asigurării intimității utilizatorilor, respectiv navigatorul Mozilla Firefox. La un calcul sumar se poate observa ca acel canal de chat are deja 10 luni vechime.

Ce s-a întâmplat în timpul celor 10 luni? Ca să răspund scurt la obiect, absolut nimic. Înafară de mine și botul de canal ChanServ nu a mai intrat nimeni și ca atare am decis să renunț la administrarea canalului: ”/msg ChanServ DROP #firefox-ro 360948cc:f1944190, ChanServ (ChanServ@services.) has left #firefox-ro, ChanServ- The channel #firefox-ro has been dropped”. Începând de acum oricine este liber să înregistreze canalul și să îl administreze după bunul plac. Din ce am putut vedea nici canalul dedicat comunității românești din cadrul rețelei proprii a Organizației Mozilla nu este prea activ.

Poate fi acest lucru generalizat? Din păcate pentru anumite comunități da, unul din factori fiind în viziunea mea timpul și în al doilea rând lipsa de motivare. Cu părere de rău constat ca voluntariatul în cadrul anumitor comunități românești este la un nivel minim, doar câteva ”stele” mai pulsează câte ceva și asta speculez eu cu anumite costuri de ordin fizic și psihic. În paralel cu scăderea implicării în comunități, am observat și numărul mic de persoane care aleg să participe la diferite evenimente ce au mai mult sau mai puțin tangență cu FOSS, de obicei participanții fiind în cea mai mare parte membrii cu vechime a entității pe care o reprezintă în plan local. Păcat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *