Tutorial: Pidgin cu suport Keyring sub openSUSE 12.3

pidgin-logoPidgin este un client de mesagerie instantă destul de popular printre utilizatorii de distribuții linux. Acest lucru se datorează faptului că poate fi folosit pentru conectarea la rețele precum Yahoo Messenger, Skype, MSN sau Google Talk. Partea proastă a acestui program este dat de faptul că aplicația salvează datele de logare sub forma de text în ~/.purple/accounts.xml fără a le cripta.

O soluție oferită de creatorii programului Pidgin este aceea de a nu salva parolele, lucru oferit implicit de program. Până aici totul pare bine dacă este vorba să zicem de 1 sau 2 conturi, dar ce facem când avem mai multe conturi de administrat? Răspunsul vine sub forma unui modul care are grijă să șteargă parolele din ~/.purple/accounts.xml și să le plasese în cadrul Keyring, programul de gestionare a parolelor folosit de Gnome.

Astfel, dacă folosiți openSUSE 12.3 și Gnome 3.6, iată ce trebuie să faceți pentru a elimina problema parolelor aferente programului Pidgin:
– pasul 1: instalați Pidgin prin comanda sudo zypper in pidgin
– pasul 2: descărcați modulul de Pidgin din cadrul acestei pagini, în funcție de arhitectura sistemului de operare
– pasul 3: instalați modulul din locația unde se află ( ~/Downloads ) prin comanda sudo zypper in pidgin-gnome-keyring-1.18-2.i386.rpm
– pasul 4: porniți programul Pidgin și activați modulul din meniul Tools -> Plugins -> Gnome Keyring 1.18

Prin instalarea acestui modul, Pidgin va salva parolele în cadrul Gnome Keyring în loc de ~/.purple/accounts.xml, eliminând stresul tastării parolelor la fiecare conectare. Utilizare plăcută :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *