Aplicații utile pentru concediu

Vara este sezonul în care marea majoritate pleacă în concedii și telefonul este unul dintre lucrurile nelipsite. Același lucru pot spune ca s-a aplicat și în cazul meu, astfel că pe lângă aparatul de fotografiat, telefonul și-a făcut și el loc. Cu siguranță mai există și alte articole care vorbesc despre acest aspect, de aceea eu unul voi prezenta acele aplicații Android care mi-au fost mie utile.

Dacă sunteți într-o continuă nevoie de comunicare aplicații precum Facebook, WhatsApp sau Skype sunt deja prezente pe dispozitivul vostru. Personal am instalat Skype și WhatsApp pe telefon, iar din punctul de vedere al folosirii oscilez între ele în funcție de necesități. Fără să mai lungesc vorba iată căteva aplicații care mie unul mi-au fost utile în timpul concediilor avute:
AccuWeather – nimic nu se compară cu un cer senin atunci când sunteți pe un vârf de munte, dar în aceeiași măsură este la fel de rău când te poate prinde o ploaie, cel mai important este să urmăriți vremea :)
Google Maps – oricât de mult se spune că Google te spionează prin aplicațiile sale, harta și-a făcut treaba deși când vine vorba de ”străduțe” e un pic nevoie și de ghicit… pardon orientare în spațiu
Google Street View – aplicație complementară la prima, dar din nou, operatorul uman este cel care trebuie să interpreteze ceea ce vede dar și ceea ce nu vede
Waze – este utilă aplicația dacă călătoriți cu mașina, va ajută să navigați prin zonele cu probleme, mai ales ca harta se actualizează prin intermediul informațiilor oferite de utilizatori
Color Note – după cum menționează numele este vorba de o aplicație în care se pot salva notițe, funcționează și fără internet
TuneIn Radio – când este timpul pentru pauză este de regulă timpul și pentru muzică. Puteți asculta posturi de radio românești și străine cu această aplicație, dar din ce am observat calitatea la unele este destul de slabă (32 kbps)
Google Play Newsstand – oferă acces la feed-urile de știri ale ziarelor și posturilor TV internaționale
Stiri din Romania – în cazul în care mass media străină nu vă ajunge această aplicație vă oferă știri de la ziare precum Adevărul, Evenimentul Zilei, posturi TV precum Digi 24, B1Tv, etc.

Calitatea serviciilor internet depinde foarte mult de furnizorul ales și de traficul inclus. Nu voi menționa aici ceea ce am ales eu, dar pot spune că a folosi rețeaua de internet din cadrul unui hotel poate fi o problemă, mai ales când nu știi ce fac alți utilizatori. Pe lângă internet, ar fi bine să vă dotați și cu o baterie externă, una de 12000 mAh de exemplu, cu care să vă încărcați telefonul dacă rămâne fără ”vlagă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *