Left 4 Dead review

Dacă filmele horror sunt câtuși de puțin pe gustul vostru atunci povestea jocului Left 4 Dead o să fie de asemenea atractivă. Ideea principală a jocului este supraviețuirea într-o lume în care un virus a distrus civilizația umană, unde spre norocul sau ghinionul lor doar 4 oameni sunt încă în viață, aflați într-o luptă continuă. A doua componentă a jocului este cea numită Versus Mode, în care cele două tabere, oameni și creaturi, se luptă pentru victorie. O detaliere completă a celor două moduri de joc o aveti pe acest site. Jocul a fost creat prin colaborarea dintre Valve Corporation și Turtle Rock Studios.

Configurația pe care rulez acest joc este Intel Core 2 Quad Q8200, 2,33Ghz, 8Gb ram, placă video Nvidia Geforce 430 GT 1Gb Ram, instalarea jocului s-a făcut pe un disc HDD Western Digital Blue, monitor LG 21,5 inch, Windows 7 Ultimate pe 64 de biți. Producătorul jocului menționează următoarele cerințe minime pentru joc: Windows® 7 32/64-bit / Vista 32/64 / XP , Pentium 4 3.0GH, 1 GB Ram, placă video ATI 9600, NVidia 6600 sau mai performantă, cele integrate sunt de asemenea suportate (minim 128 mb Ram), spațiu pe disc 7,5 Gb.

Setările grafice alese de mine au fost cele medii și rezoluția 1980 x 1080, care este și cea nativă a monitorului meu.

Am acest joc în colecția proprie de ceva timp, povestea jocului mă încântă și acum din simplul motiv că este orientat către interacțiunea dintre jucători care trebuie să colaboreze pentru a reuși. Recunosc în acest moment că nu toți jucătorii sunt în accepțiunea jocului și a modelului său, dar de regulă aceștia sunt înlăturați (prin kick) întocmai pentru a se crea mediul perfect de joc.

Păreri pro:
– cerințele hardware reduse, comparativ cu alte jocuri existente pe piață
– începătorii pot să învețe mecanismul jocului parcurgând campaniile împreună cu ajutorul inteligenței artificiale
– servere destule, atât cele create de Valve (considerate a fi PURE), dar și terțe create de jucători cu anumite modificări menite să mărească gradul de dificultate sau numărul de jucători
– disponibilitatea pentru Windows dar si Mac

Păreri contra:
– comunitatea poate fi uneori toxică, în special cu incepătorii
– hărțile oferite de joc sunt puține, de aici și gradul de repetare al lor poate fi deranjant
– inteligența artificială nu interacționează corect tot timpul atunci când jucătorul alege să joace campania de unul singur.

Orice joc are plusurile dar și minusurile sale iar Left 4 Dead nu duce lipsă de așa ceva. Scenariul său este totuși de bun gust, gradele de dificultate sunt de asemenea o provocare, de aceea pot spune că 9,5 este nota pe care aș fi dispus să o acord acestui joc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *