Aplicații Android ”made in Romania”

Aplicatii-Android-RomanestiAvând în vedere faptul că am început să vorbesc despre aplicații Android cu o zi în urmă, respectiv alternativele la Google Play, m-am gândit să rămân tot în spectul acestui sistem de operare și să aduc în centrul atenției voastre două surse de aplicații create de programatori români pentru sistemul de operare Android. Programele create de românii noștrii acoperă domenii precum multimedia, informații utile dar și jocuri sau aplicații educaționale, unele fiind oferite gratuit iar altele contra cost.

Prima aplicație mi-a ”sărit în ochi” când foloseam Google Play pentru a căuta un program multimedia cu posturi de radio românești. ”Romania Android” este, în viziunea mea, un magazin virtual care oferă acces la 384 aplicații românești, grupate după orașe mari precum București, Galați sau Timișoara dar și după nivelul național. Aplicația ”Romania Android” poate fi instalată din cadrul Google Play, cerința fiind o versiune de Android 1.5 sau mai nouă și desigur o conexiune la internet.

A doua sursă de aplicații românești am decoperit-o în cadrul Comunității românești Android, respectiv în cadrul acestei liste. Ca și în cazul aplicației ”Romania Android”, lista celor de pe androider.ro curpinde destul de multe aplicații pe diferite domenii, fiecare aplicație fiind descrisă de un articol și capturi de ecran. Pentru a descărca o aplicație din cadrul acelei liste, aveți la dispoziție un buton de descărcare specific care vă trimite în Google Play sau un cod QR pentru telefoanele capabile să citească astfel de coduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *