Floss Blog versiunea 1.3: mici modificări

Nu știu dacă umilul meu blog era mai mult sau mai puțin moton în trecut când scriam numai despre programe și distribuții linux dar, vă pot spune cu siguranță că de-a lungul timpului acesta a suferit diferite ajustări care l-au făcut să transmită diferite tipuri de informații sub tutela deschisă a platformei WordPress. Personal, am încercat să nu vă plictisesc prea mult cu opiniile mele dar în același timp am căutat să păstrez și un anumit grad de originalitate, care sper eu să îmi fi ieșit măcar în proporție de 50%.

Recent am adus o modificare care a surprins pe mulți dar care în același timp m-a ajutat să apar tot mai mult pe Google, inclusiv să fiu prima legătură web de pe prima pagină a motorului de căutare folosind cuvintele cheie ”floss blog”, lucru cu care mă și mândresc. Modificarea despre care vorbesc este conturată de articolele în care am vorbit despre anumite programe libere destinate utilizatorilor de windows. A doua modificare care s-a produs pe acest blog a fost marcată de apariția articolelor în care am vorbit despre sistemul de operare Android și aplicațiile specifice lui, compatibile cu dispozitivul meu.

Cronologic vorbind, pot spune că ”Linux pentru începători” a fost versiunea 0.1, caracterizată printr-o perioadă de acomodare cu ceea ce implică un blog, etapa următoare poate fi considerată ca fiind versiunea 0.1.1 când am început să adaug articole, diferite legături web către comunități linux. Trecerea la versiunea 1.0 a blogului de pe atunci ”Linux pentru începători”, s-a realizat după primul an de funcționare a pe saitul wordpress.org, când Google mă cunoștea deja, aveam parteneriate încheiate cu alte bloguri și lumea știa ”că sunt aici”. Ajutorul primit de la un sponsor român, căruia îi mulțumesc, poate fi considerat ca trecerea la versiunea 1.1 a blogului, perioada de tranziție a fost una plăcută și a marcat trecerea pe un hosting din România. Perioada recentă în care am combinat articolele despre linux cu cele despre windows sau android, precum și schimbarea numelui în Floss Blog reprezintă versiunea 1.2, care așa cum am menționat mai sus m-a ajutat enorm în atragerea de cititori, sper eu că și mulțumiți, ai articolelor mele.

Versiunea 1.3 a Floss Blog intră în vigoare azi și vizează printre altele interacțiunea cu cititorii prin sondaje. Pe lângă sondaje mi-am propus să adaug și secțiuni care să vă ofere un minim de informații utile, precum Vremea în diferite zone ale țării sau cursul valutar calculat de BNR pentru câteva valute și pentru aur. Widgeturile din meniul blogului au fost rearanjate dar o anumită ordine cronologică a fost respectată și aici. Widgeturile noi au fost amplasate mai jos în cadrul blogului pentru a nu obstrucționa în vreun fel pe cele care au ajutat acest blog să progreseze.

Actualizare 20 octombrie: widgeturile pentru vreme și curs valutar au fost eliminate doarece duceau la un timp de încărcare a blogului mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *