Android și aplicațiile preinstalate

Aplicațiile preinstalate pe orice dispozitiv cu Android sunt o ”belea” cu care toți trebuie sa ne obișnuim atunci când nu avem drept de ”root” pe telefon. Cu timpul datorită actualizărilor primite spațiul ocupat crește și ajunge să fie deranjant mai ales când spațiul este limitat. Acest articol este un exemplu de caz, realizat pe un telefon Allview P6 Life.

Înainte de a încerca curățenia spatiul total disponibil era de 1,68 Gb din cei 4Gb pe care aveam dreptul să instalez ceva (descrierea oficială zice de 8Gb, dar mă rog…). Am accesat meniul la Settings – Apps – Sort by size, lucru care afișează aplicațiile instalate de la cea mai mare la cea mai mică. Primele au fost cele de la Google și astfel am început la fiecare să fac următoarele:
– Force stop
– Clear cache
– Uninstall Update, aici va trebui să fiți de acord cu instalarea aplicației (stock) ce era deja pe telefon
– accesați Google Play – My apps & games – Installed – unde va trebui să actualizați aplicațiile dezinstalate anterior.

În cazul meu această operațiune mi-a adus un câștig de spatiu însumat la 150 mb. Nu pare a fi mult, dar pe acest tip de telefon, spațiul disponibil pentru utilizator este de 4Gb și nu 8Gb, așa cum am precizat anterior. Dacă telefonul are și drept de root posibilitatea de a șterge din ”balast” crește și mai mult, dar grijă mare aici să nu vă stricați telefonul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *