Alternative la LinuxDC++ (a.k.a. linuxdcpp)

Asa cum bine se stie pentru windows exista destui clienti de tipul Peer2Peer (in special de DC++). Pentru aceeia dintre voi care folosesc o distributie linux exista LinuxDC++ (linuxdcpp pe numele sau real). Indeplineste aceleasi functii ca si clientul de sub windows si din ce am vazut este destul de popular. Partea proasta acestui lucru daca e sa ne luam dupa statistica de pe site-ul http://code.google.com/p/linuxdcpp/ este ca activitatea in cadrul proiectului nu prea mai exista; pana si pe site-ul de pe Launchpad exista versiunea 1.1.0 al caruit status este not yet released . Eu unul sper ca pe viitor dezvoltatorii acestui program sa isi continue munca deoarece de la data aparitiei versiunii 1.0.3 din 2009-02-02 multe lucruri s-au schimbat.
De vreme ce lucrurile stagneaza in cadrul proiectului linuxdcpp am zis sa va ofer si cateva alternative. Avand in vedere ca este vorba de un blog dedicat incepatorilor voi incepe cu acele programe ce ofera si o interfata grafica:
1. Simpledcpp disponibil pentru utilizatorii de Ubuntu sau Fedora. Codul sursa poate fi obtinut prin subversion, ce se gaseste in cadrul site-ului.
2. Eiskaltdc disponibil pentru windows, linux dar si MAC
3. Freedcpp fork al linuxdcpp si din ce am citit un competitor al Eiskaltdc. Voi sa imi ziceti care dintre ele este mai bun.
De asemenea daca doriti sa incercati ceva si in consola, va recomand sa accesati acest link.
De asemenea nu uitati ca responsabilitatea folosirii unui astfel de program cade in seama voastra si nu a mea. Astfel va sugerez sa aveti grija ce descarcati si mai ales de unde. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *