Alternative gratuite pentru DocuSign

Încet dar sigur folosirea unei semnături digitale sau criptarea datelor devine un lucru normal, menit să ofere securitate și veridicitate informațiilor pe care le transmitem. Acum ceva timp am ales să îmi fac cont pe platforma celor de la DocuSign dar spre surprinderea mea am observat că planul gratuit a fost eliminat. Momentan nu sunt la nivelul în care semnez documente digitale în mod uzual, dar acest lucru nu m-a impiedicat să caut câteva alternative.

Prima mea ”oprire” a fost DocuSeal și lăsând deoparte asemănarea de nume pot spune că planul lor gratuit oferă ceea ce este necesar: utilizarea unei semnături digitale pe un număr nelimitat de documente. Dacă modelul SaaS (Software as a Service) nu este pe placul vostru și doriți un control asupra datelor atunci DocuSeal poate fi găzduit și individual folosind tehnologii precum Docker.

A doua variantă pe care o prezint în cadrul acestui articol este SignServer Community edition. Ca și produs software, SignServer oferă posibilitatea de a folosi semnături digitale sau de semna cod și de a folosi algoritmi pentru a cripta date. Pentru a folosi SignServer este necesar ca mai întâi să îl instalați fanii tehnologiei Docker vor fi din nou încântați. Versiunea cloud a SignServer este disponibilă pentru testare gratuită timp de 30 de zile pe Azure și AWS.

Pe locul trei își face loc Documenso. Pachetul gratuit oferă posibilitatea de a semna 5 documente pe lună. Pentru cei interesați de instalarea individuală există o pagină pe Github care oferă instrucțiuni în acest sens.

Dacă mai cunoașteți și alte alternative puteți lăsa un comentariu mai jos. Și cam atât din partea mea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *