Adblock Plus pentru Android

adblockplus_logoAdblock Plus este o extensie destul de populară și în același timp sub o licență liberă, fiind folosită de milioane de utilizatori ai navigatoarelor de internet Mozilla Firefox și Google Chrome. Astăzi cautam cu totul altceva când am dat peste Adblock Plus pentru Android, dar în același timp am aflat că Google a eliminat aplicațiile care blochează bannerele cu reclame din cadrul Google play, deci oarecum acest articol este un fel de doi în unul.

Adblock Plus pentru Android îndeplineşte aceleaşi funcţii ca şi extensiile create pentru navigatoare, dar pentru ca acest lucru să se întâmple există o chichiţă: dispozitivul trebuie rootat și să ruleze Android 3.1 sau mai nou. Pentru dispozitivele obișnuite, Adblock Plus blochează numai bannerele cu reclame pentru conexiunile WiFi, pe când pe dispozitivele ce rulează Android 3.0 sau mai vechi este necesar o configurare manuală a programului asta daca versiunea de Android suportă proxy. Pentru a descărca aplicația da-ți click pe acest link, după care este necesar să permiteți instalarea de aplicații din surse terțe pentru dispozitivul Android din dotare.

Partea a doua a acestui articol aduce din păcate o veste mai puțin bună. Google a eliminat aplicațiile care blochează bannerele cu reclame, inclusiv Adblock Plus, deoarece încalcă regulamentul de funcționare a magazinului virtual, secțiunea 4.4. Drept urmare trebuie să aveți în vedere de acum încolo faptul că unele aplicații pot proveni și din alte magazine virtuale, astfel că programul antivirus nu trebuie să lipsească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *