openSUSE 12.3

opensuse-logo_sm-300x193O dată cu debutul primăverii, utilzatorii interesați de linux asistă și ceva ce mie unul îmi place să numesc ”primăvara distribuțiilor linux”, iar primul pinguin din acest sezon este openSUSE, un sistem de operare pe care l-am folosit timp de 6 ani și pe care îl recomand pentru cei interesați să facă o schimbare de la Windows.

openSUSE 12.3 a fost lansat oficial, după un ciclu de construcție mai mic de 8 luni datorită problemelor avute cu openSUSE 12.3. Chiar dacă dezvoltatorii au avut la dispoziție doar 6 luni pentru 12.3, acestia au acordat o mare atenție produsului lor pentru a nu mai repeta greșelile din trecut. Schimbările notabile din openSUSE 12.3 sunt:
– tranziție completă către systemd
– suport pentru ARM pe 64 biți, dar și pentru UEFI
– PulseAudio versiunea 3 (salt de la versiunea 1.1)
– Kernel 3.7
– PackageKit a fost rescris astfel că acum se integrează mai bine cu zypper
– KDE 4.10, Gnome 3.6 sau Xfce 4.10

Pentru mai multe detalii despre openSUSE 12.3 accesați portalul dedicat acestei versiuni. openSUSE 12.3 marchează abandonarea imaginilor ISO live de dimensiunea unui CD, noua lor dimensiune fiind de 1Gb. Ca urmare a acestei schimbări pentru a testa live sistemul de operare este necesar să folosiți un stick USB sau un DVD rescriptibil. Pentru a descarca openSUSE 12.3 accesați această pagină și alegeți mediul potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *