ACTA a picat !

Inceputul lunii iulie a fost unul asteptat de foarte multi internauti europeni (cumva de toti?) si personal din ce am vazut prea putin s-a zis pe la stiri, oare cumva stiristi erau tristi ca nu puteau manca si ei ceva din toata treaba asta cu ACTA? Trecand peste aceasta intrebare care poate suna putin ridicola, am placerea sa anunt ca ACTA a picat.

Jurnalul National: Parlamentul European a respins azi, în mod definitiv, controversatul tratat ACTA (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere), anulând astfel posibilitatea ca UE să ratifice acest acord internaţional, semnat în secret, la Tokyo, în luna ianuarie. PE a respins textul cu 478 la 39 de voturi iar 165 de eurodeputaţi s-au abţinut, dezavuând în acest fel Comisia Europeană, care dorea semnarea documentului în numele apărării intereselor economice ale firmelor victime ale pirateriei şi contrafacerii. În opinia criticilor ACTA (de la simpli utilizatori de la internet la jurişti independenţi sau politicieni), acest tratat ameninţă libertăţile individuale, în special cele legate de Internet.

Pana la urmatoarea lege cretina care imi va ameninta libertatea individuala ma bucur ca am trecut de “etapa ACTA” si astfel pot opri pluginul numit “Stop ACTA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *