Youtube vrea să introducă taxă pentru vizualizări

Youtube-logoZiua de 1 Februarie este una mai specială decât ziua mea de naștere de pe… vremea când soarele vă coace la plajă :) și am dorit în acest fel să vă delectez cu genurile mele de muzică electronică preferate, respectiv trance și progressive. Treaba a mers bine până când frunzărind pe internet am dat peste o informație destul de interesantă, emanată de așa zisa rețea socială Youtube, după cum o numesc unii, pe care am dorit să o transmit.

Oricine cu acces la internet este imposibil să nu fi folosit Youtube măcar o dată, accesând clipul dorit sau de ce nu avampremiere de filme sau jocuri. Pe lângă conținutul gratuit oferit de diferitele canale ale Youtube, mai există anumite filme și emisiuni TV pentru care utilizatorii trebuie să plătească, un fel de ”voyo.ro” dar cu mai mult… ”cohones” :) . Din informațiile oferite de ziarele în format electronic, se pare ca Youtube vrea să mărească numărul de canale și implicit conținut pentru care eu umilul internaut va trebui să plătesc o taxă de vizualizare. Pe moment negocierile au fost demarate cu Machinima, Maker Studios și Fullscreen, posibil ca și alte case de producție să se implice în viitor.

Personal am trecut prin ”era Youtube” și pot spune că nu mi-ar părea rău dacă ar introduce o taxă de vizualizare. Înainte să mă înjurați prin comentarii trebuie să vă anunț că există destule alternative prin care enumăr aici Trilulilu (uimitor e chiar ”made in Romania” ), Soundcloud și Mixcloud. Pe lângă acestea trei aș mai zice și de Vplay, chiar dacă am auzit cum că RDS ar bloca accesul la acest portal. Din toate astea speculez eu că Media Pro se va bucura atunci când se va introduce taxa de vizualizare pe Youtube.

Licențiere: emblema și denumirea Youtube sunt proprietatea intelectuală a YouTube LLC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *