www.dolcetv.ro by Romtelecom

La prima vedere ati putea crede ca am gresit postand acest articol dar va asigur ca nu am gresit. Am ales sa postez acest articol pentru a prezenta o alternativa la playere web gen Sopcast sau TvU Player care ofera softurile numai pentru windows sau/si mac osx. Putin cam nedrept as zice eu si utilizatorii de linux au dreptul sa se bucure de servicii de acest tip(p2p sau iptv). O alta chestie negativa la unele posturi tv oferite de Sopcast(mai ales) sau TvU Player este ca stream-urile sunt ilegale sau ca cei care fac retransmisia sunt persoane ce au ip-uri dinamice din partea providerului de internet… Pacat dar si tipic romanesc…

In trecut v-am prezentat PBX TV ca si platforma de vizionare a posturilor Tv online gratuite dar si cu plata. Programul in sine este bun dar foloseste pachete depasite care sub distributii linux precum Debian pot cauza probleme de stabilitate sau pot avea dependinte nesatisfacute. Personal am reusit sa il fac sa mearga dar cu cateva artificii(gen ln -s, pentru link-urea de librarii necesare programului). Pentru un incepator acest lucru poate fi descurajant.

Recent pe piata serviciilor de televiziune online a aparut produsul celor de la Romtelecom(beta pe moment) si anume site-ul www.dolcetv.ro. Diferentele fata de programele anterior mentionate sunt mari. Pentru a accesa serviciile oferite de site avem nevoie decat de un browser precum Internet Explorer 8, Safari 5 Mac, Mozilla Firefox 3.6.10 (merge si 3.6.1.5), Google Chrome 9 sau Opera 10 impreuna cu cea mai recenta versiune de flash player. Poate ca Internet Explorer 8 si Safari 5 Mac nu sunt disponibile pentru distributiile linux dar Mozilla Firefox 3.6.10, Google Chrome 9 sau Opera 10 sunt cu siguranta. Desigur se intelege ca alaturi de un browser capabil si flash player, avem nevoie si de o conexiune buna de internet si accelerare 3D. Pe langa posturi Tv online gratuite site-ul ofera si cateva filme artistice gratuite si la inregistrare ofera utilizatorilor drept bonus si o telenovela. Site-ul poate fi accesat si fara inregistrare dar speculez ca pe viitor va deveni accesibil numai prin inregistrare deci nu strica sa va faceti cont, este gratuit :)

Cat timp vor fi aceste posturi tv gratuite nu stiu sa va zic, dar prin simplul fapt ca a eliminat nevoia de download a unui soft a castigat destul de mult fata de cei de la PBX TV care nu si-au reinnoit softul propriu de ceva timp. Vizionare placuta sa aveti ! :D

Actualizare: incepand cu 1 august 2012 serviciul este disponibil numai clienților din retelele Romtelecom/Cosmote precum si celor Nextgen. Pana la urma tot cu PBX TV trebuie sa ne multumim. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *