World of Warcraft

De ceva timp mă gândesc cum anume să scriu ceva despre acest joc. Nu ştiu dacă acest articol poate fi considerat un review dar sper să fie de vreo utilitate cuiva, cândva. De la început doresc să menţionez faptul că am “gustat” atât din versiunea gratuită cât şi din cea “gratuită” care poate fi găsită mai pe oriunde pe internet. Acest articol nu recomandă piratarea acestui joc ci doar m-a ajutat pe mine să îmi fac o părere.

Din punct de vedere al resurselor cei de la Blizzard au calculat bine, nu trebuie să ai cel mai nou calculator de pe piaţă ca să te poţi juca şi eventual simţi bine. Calculatoarele mai vechi, din ultimii ani, pot de asemenea să îl ruleze, cu modificări mai mult sau mai puţine în ceea ce priveşte grafica şi/sau rezoluţia jocului. Singurul lucru unde trebuie totuşi să avem grijă este spaţiul ocupat în calculator, 45 Gb pot fi, pentru anumiţi utilizatori, puţin cam prea mult mai ales dacă este vorba de un laptop.

Versiunea gratuită de pe site vă lasă să cunoşteţi jocul până la nivelul 20, după care va trebui să săpaţi adânc prin buzunare căci preţul este pe măsura gradului de compatibilitate al jocului. Nu ştiu pe ce măsură a fost ales preţul dar mie unul personal, după 20 de nivele, nu m-a convins să cumpăr ci doar să încerc. La acest punct intervine testarea pe o versiune “privată”.

Aşa cum am spus, după 20 de nivele, eu unul personal nu am fost atras de ceea ce mi s-a oferit, drept urmare am decis să continui chiar dacă nu a fost în regulă. Pot spune că mediul “privat” face orice modificare accesibilă către utilizator deşi în mod ilegal încearcă să te facă să “donezi”, sfatul meu aici nu băgaţi bani. Acum, liniştit, am putut continua aventura până la nivelul 85 când recunosc că plictiseala m-a lovit tare :) Jocul necesită mult timp pentru întelegerea mecanicii lui, de la explorare până la construirea diferitelor obiecte sau găsirea de materiale. Indifirent de mediul în care am interacţionat, comportamentul jucătorilor variază de la înţelegători până la jigodii de primă clasă, dar asta banuiesc că se întâmplă peste tot.

Gusturile fiecăruia diferă, de aceea este posibil ca unora să le placă migrarea către acest mediu virtual, dar pe partea cealaltă are o consecinţa anti-socială pentru viaţa reală. Am destule jocuri în contul de Steam dar am căutat să am mereu un echilibru, care din păcate nu este prezent în World of Warcraft. Oare se merită achiziţia abonamentului lunar, mulţi oameni ar putea cheltui acei bani pentru viaţa de zi cu zi. Personal am ales să renunţ la acest joc şi să îl dezinstalez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *