Windows 8.1 – dificultăți la actualizări

Windowsul, la fel ca și oricare alt sistem de operare, are nevoie de actualizări periodice pentru a elimina posibile găuri de securitate. Astfel, dacă dețineți un sistem de operare Windows cu licență este recomandat să aveți în vedere și actualizările pe care Microsoft le-a lansat. În cazul Widows 8.1 și Windows 10, actualizările includ printre altele și pe cele la pluginul Flash Player, pentru cei pasionați de Internet Explorer / Edge.

Din păcate am fost surprins să observ că Windows 8.1 are probleme cu realizarea actualizărilor, cauza fiind însuși programul care se ocupă de instalarea lor. Practic, programul pornea, se conecta la serverele Microsoft și probabil rămânea într-o ”buclă” fără să realizeze nimic. După ceva timp și multe căutări de Google am găsit că situația este întâmpinată și de alți utilizatori.

Soluția am găsit-o în cadrul unei topici de discuții inițiată pe platforma Microsoft Community și cuprinde următorii pași:
– descărcați KB3173424 https://support.microsoft.com/en-us/kb/3173424 – pachet necesar
– descărcați KB3172614 https://support.microsoft.com/en-us/kb/3172614 – conține programul Windows Update
– după ce ați descărcat cele două pachete, restartați calculatorul dar fără a fi conectat la Internet
– instalați cele două pachete și da-ți restart la calculator și activați conexiunea la Internet
– mergeti in Control Panel – System and Security – Windows Update – apăsați butonul Check for updates, după cateva minute ar trebui să apară câte pachete cu actualizări sunt disponibile pentru sistemul de operare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *