[ACTUALIZARE] Urban Terror, a fi sau a nu fi !?

urbanterror-iconUrban Terror este unul dintre jocurile din categoria FPS pe care il indragesc si atunci când timpul îmi permite, este jocul cu care mă mai delectez. De când cu lansarea versiunii 4.2.014 nu prea am mai accesat site-ul comunității online contruite în jurul acestui joc și spre surprinderea mea în această seară am aflat că treburile au luat o direcție nu tocmai bună.

Grupul de dezvoltatori al jocului au o natură oarecum mai… obscură, astfel că nu sunt deloc suprins de faptul că nu oferă detalii despre notificarea în care anunță suspendarea site-ului și activităților până la o dată prealabilă: ”Shutdown Pending: Team FS have decided to suspend all operations until further notice.” Tradus în termeni simpli, comunitatea se află în pragul desființării datorită unor probleme despre care nu știm mare lucru.

Dacă, Frozen Sand, echipa care a creat jocul, decide să renunțe tot ce s-a construit în jurul acestui joc ar dispărea treptat, începând de la serverele principale (master servers) care populeaza navigatorul jocului atunci când suntem în câutarea unui server de joc pe gustul nostru. Al doilea lucru ar fi lipsa actualizărilor de securitate care ar face din joc un risc pentru mașinile fizice care îl găzduiesc.

Personal m-aș vedea forțat să migrez către un alt FPS asemănător, dar tot ce pot face este să sper ca măcar creatorii actuali ai jocului să ofere o ”mână liberă” celor interesați să dezvolte Urban Terror pe viitor, în cazul în care Frozen Sand ar decide să nu mai continue ceea ce au început. O să caut să mai ofer informații despre această situație pe măsură ce le voi descoperi…

Actualizare 18.08.2013: se pare că site-ul și depozitul care conținea codul sursă al jocului au fost sparte de către un hacker. Se pare că ideea care a stat la baza acestui atac este exact atitudinea de care dau dovadă cei de la Frozen Sand. Personal consider că o astfel de atitudine nu aduce nici un beneficiu celor interesați să contribuie în comunitate, din contră dovedește faptul că au probleme de securitate. Serviciul de autentificare creat pentru versiunea 4.2 este indisponibil la data scrierii acestei actualizări deoarece datele de identificare au fost de asemenea furate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *